Skip to content

Precisie in beweging: Hoe temperatuurnaleving bijdraagt aan automotive uitmuntendheid

Smeermiddel is niet de enige chemische stof die ervoor zorgt dat de wiel van de auto-industrie draait, waar een verschil van een graad in temperatuur de productie kan laten stagneren.

Een goed voorbeeld van een productgroep die binnen een gespecificeerd temperatuurbereik moet zijn voordat het kan worden gebruikt, zijn harsen. Veelzijdig, met een hoog sterkte-gewichtsverhouding, uitstekende energieabsorptie en eigenschappen van slagvastheid, zijn harsen goed geschikt voor de diverse eisen die tegenwoordig aan moderne voertuigen worden gesteld zodra ze de weg op gaan. Maar voor automobiel- of zelfs luchtvaartfabrikanten die ze in hun processen gebruiken, moet eerst wat zorg worden besteed.

Dit komt doordat dezelfde uithardingseigenschappen die hars zo effectief maken in het fabricageproces van voertuigen, het product ook onbruikbaar kunnen maken als het temperatuurbereik niet wordt gehandhaafd tijdens de opslag ervan. Het is een vergelijkbaar verhaal met verf, industrieel of anderszins; je hoeft alleen maar in je garage te kijken na de winter en een blik te openen om te zien hoe de kou het heeft beïnvloed.

Welk verschil zouden verbeterde procedures voor temperatuurnaleving kunnen maken voor uw activiteiten, en hoe kunt u uw locatie eenvoudig en effectief aanpassen om deze procedures te accommoderen?

Untitled design (7)

Productie is al duur genoeg...

...zonder de extra kosten die onbruikbare harsen, verven en andere temperatuurgevoelige stoffen toevoegen aan uw operaties zodra ze moeten worden weggegooid en vervangen.

De afvalverwijderings- en verwerkingsbedrijven waarop u vertrouwt voor verantwoorde verwijdering van uitgeharde harsen en verven, rekenen typisch per volume. Dus meer afval betekent meer kosten. Daarnaast zijn er de extra kosten voor het vervangen van deze materialen, wat snel oploopt, vooral als uw merk bekend staat om de hoge kwaliteit van zijn producten of materialen en u ze in bulk heeft besteld om leveringen en stilstand te minimaliseren.

Over stilstand gesproken, in die gevallen waarin u daadwerkelijk zonder een verfkleur of soort hars komt te zitten, kan de bredere productie worden beïnvloed. Processen moeten mogelijk worden teruggeschroefd of helemaal worden stopgezet totdat het vervangende product in gebruik kan worden genomen. U heeft veel beter dan ik een idee wat dit soort vertraging uw bedrijfsvoering zou kunnen kosten, mocht het ooit gebeuren.

Geïsoleerde opslageenheden zijn een eenvoudige maar effectieve oplossing voor deze uitdaging, en de kosten van afvalverwijdering en het aanvullen van voorraden zetten de prijskaartjes in perspectief die gepaard gaan met eenheden van dit soort. Op zichzelf kan een geïsoleerde thermische container de vorstbescherming bieden die u nodig heeft, en als het datasheet van de hars een temperatuurdrempel aangeeft waarboven de hars moet worden bewaard, biedt een verwarmingssysteem u temperatuurregeling tijdens de opslag.

Untitled design (6)

Bepaalde verven of harsen bevatten nog steeds ontvlambare ingrediënten

Sommige verven of harsen bevatten nog steeds ontvlambare ingrediënten, waardoor ze gevoeliger zijn voor ontsteking en verbranding bij blootstelling aan hitte, vonken, vlammen of elektrische apparatuur. Deze stoffen kunnen een brandrisico vormen binnen een productieomgeving vanwege hun ontvlambare eigenschappen en gevoeligheid voor ontsteking onder specifieke omstandigheden.

Onjuiste opslag kan dit risico vergroten. Het opslaan van grote hoeveelheden ontvlambare verven of oplosmiddelen in slecht geventileerde of overvolle ruimtes verhoogt de concentratie van ontvlambare dampen en de kans op ontsteking. Daarnaast kunnen inadequate behandelingspraktijken, zoals het verkeerd doseren, overgieten of afvoeren van ontvlambare vloeistoffen, leiden tot morsingen of lekkages.

Productieapparatuur zoals ovens, heteluchtpistolen en lasmachines kunnen allemaal ontstekingsbronnen zijn voor ontvlambare verven en harsen als ze niet goed worden onderhouden of bediend.

Het beheersen van dit brandrisico vereist naleving van passende veiligheidsmaatregelen, waaronder goede ventilatie, brandonderdrukkingssystemen, controle van statische elektriciteit, communicatie van gevaren, training en naleving van wettelijke normen en industriële beste praktijken.

Brandwerende units behoren tot deze maatregelen. Deze units zijn gebouwd met brandwerende materialen en uitgerust met functies zoals brandwerende muren, deuren, plafonds en ventilatiesystemen die zijn ontworpen om blootstelling aan vuur te weerstaan. Ze ondersteunen de veilige opslag van ontvlambare harsen en verven. In geval van een incident helpen ze om de vlammen te bevatten en te voorkomen dat het vuur zich verspreidt naar aangrenzende gebieden, waardoor de schade wordt beperkt en het risico op letsels of dodelijke slachtoffers wordt verminderd.

Untitled design (5)

Hoe bevordert u naleving?

Smeermiddel is niet de enige chemische stof die de motor van de automotive productie draaiende houdt, waar een verschil van een graad in temperatuur productiestilstand kan veroorzaken. Hars en verf zijn slechts twee voorbeelden van temperatuurgevoelige chemicaliën waar de productie van afhankelijk is.

Waar precisie en efficiëntie cruciaal zijn, kunnen zelfs ogenschijnlijk kleine factoren zoals temperatuur een grote invloed hebben op de output. Het implementeren van temperatuurbeheersingsmaatregelen zoals geïsoleerde of brandwerende units is essentieel om de productintegriteit, productie-efficiëntie en veiligheid op de locatie te waarborgen. Hoe bevordert u naleving?

Als u twijfelt over de regelgeving of richtlijnen waaraan u moet voldoen, of als u advies nodig heeft over een geïsoleerde/brandwerende opslagoplossing, neem dan vandaag nog contact met ons op.