Skip to content

Met de rug tegen de muur: Navigeren door de naleving van het terugduwsysteem voor IBC-opslag

"Iets gebeurde in 2020 dat de manier waarop veel bedrijven hun chemicaliën en andere materialen inkopen en opslaan heeft veranderd, en dat gebeurt vandaag de dag nog steeds."

Eén aspect van compliant opslag van Intermediate Bulk Containers (IBC's) hangt af van de geselecteerde eenheid. Het andere aspect? Waar u en uw team die units op locatie positioneren en hoe u er toegang toe hebt. Dit werd nooit duidelijker dan tijdens mijn bezoeken aan klantsites tijdens en direct na de pandemie, maar het blijft een probleem wanneer ik nieuwe klanten bezoek.

Een van de grootste impacten van de pandemie was op de supply chain. Bedrijven in verschillende sectoren die afhankelijk waren van frequente leveringen van materialen, ondervonden verstoringen. Leveringen kwamen laat aan of bleven in sommige gevallen zelfs uit.

Wanneer u deze materialen als cruciaal onderdeel van uw bedrijfsvoering beschouwt, is dat onaanvaardbaar. Daarom begonnen operators grotere hoeveelheden van de benodigde materialen te bestellen om hun voorraden op te bouwen. Dit maakte hun operaties veerkrachtiger, maar betekende ook dat hun opslageisen veranderden. De pandemie was de drijvende kracht achter deze verandering, maar deze veranderingen eindigden niet toen de lockdowns voorbij waren.

Blijvende gewoonten zorgden ervoor dat sites vandaag de dag nog steeds, naar mijn inschatting, grotere volumes materialen bestellen dan vóór COVID, wat bulkbesparingen oplevert en het aantal te verwerken leveringen vermindert.

Tegelijkertijd brengen grotere bestellingen een nadeel of op zijn minst een implicatie met zich mee die moet worden aangepakt. Wat heeft deze verschuiving betekend voor de manier waarop die sites deze materialen gaan opslaan, waarvan vele in IBC's worden bewaard, en hoe zou dit mogelijk uw IBC-compliance kunnen beïnvloeden?

ibcs

Meer ruimte voor meer product

Een gevolg van het hebben van meer voorraad op locatie is dat veel sites vandaag de dag meer materiaal te opslaan hebben. Dit heeft rechtstreeks invloed op hun opslagprocessen en gerelateerde naleving.

In een vast omgeving zoals een werkplaats of een terrein is het vaak zo dat de grootste eenheden niet passen. Vanwege hun omvang worden deze eenheden doorgaans gevuld met IBC's vanaf de voorkant en de achterkant, maar dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn voor een draaicirkel aan de voor- en achterkant van de eenheid voor het laden. In sommige gevallen heeft de klant gewoonweg niet genoeg ruimte voor een vorkheftruck om deze manoeuvres van beide kanten uit te voeren.

Als dit gebeurt, wordt de eenheid vaak tegen een muur van een gebouw of perimeterhek geduwd. Het nadeel van een "pushback" eenheid die op deze manier is gepositioneerd, is dat slechts één zijde ervan toegankelijk is. Aan de andere kant helpt het om de sitebenutting te optimaliseren door slechts één draaicirkel nodig te hebben aan het uiteinde van de eenheid dat wordt gebruikt en gevuld.

"Klanten zijn zich bewust geworden van het feit dat er een schaalvoordeel is bij bulkbestellingen, waarbij als ze twee keer zoveel IBC's bestellen met de benodigde materialen ze korting krijgen in verhouding tot de omvang van de bestelling. Hun opslagvereisten zijn rechtstreeks veranderd als gevolg van COVID."

STEL JEZELF DE VOLGENDE VRAGEN:
  • Staat de unit naast een gebouw of materiaal met een hoog risico?
  • Kan de locatie van de unit het gezondheids- en veiligheidsrisico vergroten?
  • Heb ik toestemming van mijn buurman op de locatie om de unit hier te plaatsen?
  • Is er voldoende ruimte voor de vorkheftruck/materiaalbehandelingsoperaties om veilig en effectief te manoeuvreren?

Copy of Copy of HD2 (15)

Naleving van temperatuurgecontroleerde pushback-opslag

Voedselfabrikanten zullen met name profiteren van verantwoordelijke naleving van pushback-praktijken, voornamelijk vanwege de grote hoeveelheden temperatuurgevoelige vloeistoffen, essences en andere ingrediënten die ze typisch op locatie opslaan, elk met hun eigen voedselveiligheidsvoorschriften.

Als elke IBC temperatuurgevoelige ingrediënten ter waarde van £6.000 bevat, en de klant heeft er 24 in een unit die niet verwarmd, gekoeld of anderszins temperatuurgecontroleerd is, dan is dat een enorme kostenpost die verloren gaat.

Er komen dan extra kosten bij om de bedorven ingrediënten te vervangen en verantwoord af te voeren, zonder dat het probleem van temperatuurregeling ooit wordt aangepakt, en zo begint de cyclus opnieuw. Dit is een aanzienlijke kostenpost die de winst van elke voedingsfabrikant zal aantasten, met name diegenen die op grote schaal opereren, met meerdere van dergelijke units en locaties die te kampen hebben met slechte opslagnaleving.

"Dit is waarom de klant zoveel baat heeft bij mijn aanwezigheid ter plaatse. Op bestuursniveau is niet altijd duidelijk wat er verspild wordt of waarom, terwijl operators zichzelf kunnen vinden in het verspillen van product uit gewoonte, zonder de besparingen te herkennen die gemaakt kunnen worden door hun IBC-opslag te herzien. Ik help die kloven te overbruggen."

STEL JEZELF DE VOLGENDE VRAGEN:

    • Zijn de inhoudsstoffen van de IBC's temperatuurgevoelig?
    • Wat zal de kost voor het bedrijf zijn als ze de temperatuurgrens overschrijden?
    • Kunnen de chemicaliën in brand vliegen of ontploffen als ze de temperatuurgrens overschrijden?
    • Weet ik waar de productveiligheidsbladen te vinden zijn en hoe ik ze moet lezen?

Bunded Storage

Terugvechten tegen slechte naleving

Of je nu gedreven wordt door de mogelijkheid om kosten te besparen,

de gezondheid en veiligheid te verbeteren, of je milieuverplichtingen na te komen als beheerder van IBC's met gevaarlijke chemicaliën, de beste plek om te beginnen bij het beoordelen van je pushback-oplossingen is met je productspecificaties.

De productspecificaties die bij je IBC's worden geleverd, vertellen je alles wat je moet weten over het veilige gebruik van de materialen binnenin. Dat omvat de aanbevolen opslagcondities zoals vastgesteld door de fabrikant van het materiaal. Uit de productspecificatie zal je weten of een pushback-eenheid geschikt is voor dat materiaal, of het opslag vereist binnen een gecontroleerde temperatuur, en wat de bijbehorende risico's zijn voor je mensen en het milieu.

Misschien heb je vier jaar geleden aan richtlijnen voldaan, maar de wereld is sindsdien veel veranderd, en de normen ook. IBC's blijven nog steeds de meest hygiënische, veilige en gemakkelijkste manier om grote hoeveelheden product te verplaatsen, omdat ze comfortabel op een pallet staan, stapelbaar zijn, hergebruikt kunnen worden en robuust zijn. Maar als je er 40 hebt, en ze bevatten een gevaarlijke chemische stof of vloeistof die waarschijnlijk zal bederven, moet je ervoor zorgen dat je ze veilig en beveiligd opslaat.

Door klanten in heel het Verenigd Koninkrijk te helpen dit aan te pakken, verkoop ik veel meer dan alleen een opslageenheid. Ik vergroot het bewustzijn voor het geval van slechte pushback-naleving en geef er een waarde aan die wordt verminderd door de oplossingen die we bieden.