Skip to content

Het lichten van de sluier over naleving van opvangvaten voor vaten: 3 vragen om aan jezelf te stellen.

Kunt u met vertrouwen zeggen wat er in uw vaten zit — en hoe u ze veilig en verantwoord kunt opslaan, op een manier die overeenkomt met de details in hun datasheets?

Bunded opslag heeft toepassingen voor naleving die verder gaan dan IBC's. Net als uw intermediate bulk containers zijn vaten doorgaans gevuld met gevaarlijke chemicaliën of vloeistoffen die specifieke opslagcondities vereisen. Weten hoe u ze opslaat volgens de richtlijnen van de fabrikant en bredere branchenormen is meer dan alleen een kwestie van aanvinken.

  • Het belangrijkste is natuurlijk gezondheid en veiligheid. Onjuiste opslag van vaten kan uw werknemers, andere bezoekers van de site of het algemene publiek in gevaar brengen.

  • Er is ook een kosteneffect overweging. Vloeistoffen die bedorven zijn, moeten worden verspild en vervangen. Ingrediënten kunnen duur zijn, vooral in bulk, en afvalverwijderingsbedrijven rekenen typisch per volume, wat betekent dat meer afval ook de kosten verhoogt.

  • Dat afval draagt bij aan uw milieu-impact. Een bedrijfsmodel waarin grote hoeveelheden materialen regelmatig worden verspild en vervangen, terwijl er een oplossing beschikbaar is om dit te voorkomen, ziet er niet goed uit voor uw milieuprestaties, vooral als die materialen het milieu kunnen schaden als ze onverantwoord worden verspild.

Bunded opslag helpt bij het oplossen van deze uitdagingen en het voorkomen van deze problemen. Maar het is niet zo eenvoudig als het kopen van het eerste de beste unit dat u kunt vinden en de kwestie als afgesloten beschouwen. Er is veel meer aan de hand om ervoor te zorgen dat de opslagoplossingen die u kiest om uw vaten vast te houden, hen en hun inhoud daadwerkelijk veilig houden en voldoen aan uw nalevingseisen.

De volgende vragen geven slechts een beeld van de onderwerpen die ik elke week met onze klanten bespreek. Hoe zelfverzekerd kunt u ze beantwoorden voor uw bedrijfsvoering?

Copy of Copy of HD2 (10)

"Ben je ervan op de hoogte dat sommige producten die je op locatie in vaten opslaat, aanbevolen opslagtemperaturen hebben?"

Bundes spelen een belangrijke rol bij het bevatten van eventuele lekken of morsingen, maar de rest van de eenheid moet in staat zijn om de temperatuurdrempel te handhaven die relevant is voor de stoffen in zijn vaten. De plaatsing van de eenheid op locatie is nog een factor — bijvoorbeeld, een eenheid die blootgesteld wordt aan daglicht kan de interne temperatuur boven de nalevingdrempel laten stijgen.

Ben je op de hoogte van welke chemicaliën of vloeistoffen je in vaten opslaat die aanbevolen opslagtemperaturen hebben? Weet je wat die temperaturen zijn, of waar ze gedocumenteerd zijn? En, indien nodig, zou je de relevante datasheets voor die stoffen kunnen vinden?

“Investeren in bunded drumopslag zonder de tijd te nemen om na te denken over hoe ze de interne temperatuur zullen monitoren en reguleren, is een van de belangrijkste fouten die ik klanten hoor maken wanneer ik met ze praat over hun bestellingen.”

Regelgevende instanties schrijven vaak specifieke temperatuurcondities voor, voor de opslag van gevaarlijke materialen om veiligheid en milieubescherming te waarborgen. Niet-naleving kan leiden tot boetes, straffen of juridische aansprakelijkheden voor de organisatie, evenals verspilling van producten.

Copy of Copy of HD2 (13)

"Heb je ooit vaten moeten verspillen, omdat je niet kon voldoen aan de aanbevolen opslagcondities?"

Verlies van producten en de bijbehorende afvalkosten zullen niet alleen financiële gevolgen hebben. Het moeten verspillen van vaten en hun inhoud vanwege het niet kunnen voldoen aan de aanbevolen opslagcondities kan een aanzienlijke uitdaging zijn voor bedrijven, met verschillende implicaties.

Ten eerste verstoort het verspillen van vaten de operationele efficiëntie en continuïteit. Als de materialen essentieel waren voor lopende processen, kan dit leiden tot vertragingen in de productie of verstoringen in de toeleveringsketen, met het potentieel om klanttevredenheid en zakelijke relaties te schaden.

"Verspilling van vaten als direct gevolg van niet-conforme opslagcondities benadrukt het belang van goede opslagbeheerpraktijken. De keuze van een bunded container is essentieel, maar moet worden overwogen in combinatie met processen voor nauwgezet monitoren van de omstandigheden en het trainen van werknemers."

Herhaaldelijk niet voldoen aan de aanbevolen opslagcondities en daardoor vaten moeten verspillen kan ook de reputatie van de organisatie in het algemeen schaden.

Klanten, leveranciers, investeerders, belanghebbenden en toezichthoudende autoriteiten kunnen de organisatie zien als onbetrouwbaar of nalatig in haar operaties, wat de geloofwaardigheid en concurrentiepositie op de markt kan schaden.

Hoe vaak is dit u overkomen? Wat was de waarde van de goederen die moesten worden vernietigd, en heeft uw afvalverwerkingsleverancier u ooit gefactureerd voor het verwijderen van een hoeveelheid product die bedorven is, maar specialistische behandeling vereist om te verwijderen?

"Vanuit welke vaten tappen uw medewerkers chemicaliën af in containers voor gebruik elders op het terrein?"

Wanneer er met vaten wordt gewerkt, is het gebruikelijk dat medewerkers inhoud overbrengen naar kleinere containers voor gebruik in de fabriek. Het naleven van de informatie die in het datablad wordt vermeld, is echter cruciaal tijdens dit proces. Het is mogelijk dat specifieke veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van een veiligheidsbril, een beschermend gezichtsmasker en handschoenen, vereist zijn tijdens het aftappen. Helaas worden veiligheidsmaatregelen vaak over het hoofd gezien, wat leidt tot nalevingsproblemen.

Als uw activiteiten het aftappen van vaten omvatten, is het belangrijk om factoren zoals vatgrootte, of ze gepalletiseerd zijn of niet, en het gedefinieerde aftapproces te overwegen. Deze informatie is cruciaal voor degene die verantwoordelijk is voor de veiligheid van medewerkers en naleving.

Ik kan dit soort nalatigheden gemakkelijk identificeren tijdens inspecties, vooral wanneer ik tekenen zie van corrosieschade aan de opvangbak of elders op het terrein. Mijn doel is nooit om mensen aan de schand-paal te nagelen. Door potentiële risico's over te dragen aan de verantwoordelijke persoon, moedig ik een verschuiving aan naar veiligere methoden die de nadruk leggen op het welzijn van medewerkers en de naleving van de veiligheid van vaten.

"Aftappen is eenvoudig te realiseren met vaten door eenvoudigweg een kraan aan de onderkant te bevestigen, maar het is gebruikelijk dat bedrijven zich niet bewust zijn van de aftapactiviteiten die op het terrein plaatsvinden, waardoor het des te belangrijker is om deze veiligheidszorgen proactief aan te pakken."

Copy of Copy of HD2 (14)

Bewustwording creëren voor betere opslagnaleving

In elke organisatie is er altijd een medewerker die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het handhaven van hoge normen met betrekking tot de veilige opslag, behandeling en distributie van chemicaliën en vloeistoffen die op uw locatie worden gebruikt en opgeslagen.

Dat kan jij zijn. Waar ze zich ook bevinden in uw organisatie, de verantwoordelijkheid voor de opslag van bundelvaten rust bij hen, dus het is essentieel dat u niet alleen de juiste containers hebt, maar ook de juiste processen om ervoor te zorgen dat uw personeel veilig is, uw pand veilig is en uw activiteiten voldoen aan de voorschriften.

Iedereen die mogelijk gevaarlijke chemicaliën opslaat, in vaten of in een andere container, moet toegang hebben tot de ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.

Of u nu een specifiek type bundelunit nodig heeft of niet, ik sta klaar om uw locatie te bezoeken, uw operaties te bekijken en duidelijke, gemakkelijk te volgen aanbevelingen te bieden die u kunt gebruiken om uw vaten en hun inhoud in optimale conditie te houden, klaar voor wanneer u ze weer nodig hebt.