Skip to content

Gemaakt in Spanje: Emtez Ontgrendelt Regionale Staalproductie

In december 2023 gebeurde er iets op het Spaanse productiescenario wat nog niet eerder was voorgekomen.

Voor het eerst slaagde Emtez Iberica erin om de hoogwaardige stalen containers die nodig zijn voor haar geavanceerde staalveiligheids- en opslagoplossingen in eigen huis, op locatie, in Spanje te produceren.

16

De beslissing om Emtez Iberica eerder dit jaar te verhuizen naar een nieuw ontwikkeld terrein met staalproductielijnen heeft aanzienlijk bijgedragen aan haar technische productiecapaciteiten, waardoor nieuwe functionaliteiten zijn ontsloten die ver boven het niveau liggen van wat het bedrijf voorheen in Spanje kon produceren.25

Waarom werd de beslissing genomen om Emtez Iberica in deze richting uit te breiden? Welke producten zijn ontgrendeld door de nieuwe staalcapaciteiten van de faciliteit, en hoe profiteren fabrikanten in het hele land ervan om veiligheids- en beveiligingsoplossingen hier in Spanje te kunnen kopen?

Lees verder om meer te weten te komen over de betrokken gevaren en hoe je ze kunt tegengaan.

Het versterken van zijn operaties, één op maat gemaakte container tegelijk.

Tot op heden behoren de op maat gemaakte units die zijn ontworpen en op de markt gebracht door het team van Emtez Iberica tot de meest geavanceerde, complexe en effectieve producten die door de groep zijn geleverd. Elke container is ontworpen om de meest urgente veiligheids- en beveiligingsuitdagingen van klanten op te lossen, waarvoor momenteel geen kant-en-klare oplossingen op de markt beschikbaar zijn.

13

Veel van dit werk werd uitgevoerd in de productiefaciliteit - maar niet alles. Cruciaal was dat Emtez Iberica niet in staat was om de stalen eenheden die het basiskader vormen, te produceren, en moest vertrouwen op een andere Emtez-site in Frankrijk (voorheen bekend als Delahaye Industries) om deze te produceren en te leveren.12

Na analyse zou het zichzelf uitrusten met de productiecapaciteiten om dit onderdeel van de toeleveringsketen te verwijderen, verschillende voordelen bieden aan zijn Spaanse klanten en de bredere regio. Een kortere toeleveringsketen verlaagt kosten. In de wereld van vandaag vermindert het ook risico's.

Lokaal geproduceerd staal houdt levertijden laag. Naast minder logistieke risico's en verbeterde kosteneffectiviteit is een kortere toeleveringsketen beter voor de wereld om ons heen, door emissies, verpakkingen, congestie te verminderen en iedereen langs de toeleveringsketen te helpen bij het draaien van schonere, veiligere, duurzamere operaties.

"Deze markten zijn zeer prijsgevoelig. Nu kan Emtez Iberica zijn oplossingen op een kosteneffectievere manier leveren. Het hele productieproces kan op één plaats worden uitgevoerd." Groepsprogrammadirecteur, Emtez19

Maatwerk stalen oplossingen voor nieuwe en opkomende uitdagingen

cidaut3

Veiligheidsoplossingen ontworpen voor Cidaut 

Cidaut, de Stichting voor Transport- en Energiestudies in Spanje, speelt een cruciale rol in het onderzoek naar elektrische voertuigtechnologie (EV) in het land. Een deel van dit onderzoek omvat het uitvoeren van botsproeven met EV's om de risico's te begrijpen en de veiligheidsmaatregelen te definiëren die nodig zijn om ervoor te zorgen dat elektrische en hybride auto's veilig zijn voor het publiek om te gebruiken.

cidaut

Maar deze tests brengen hun eigen risico's met zich mee. Met name een beschadigde EV-batterij kan vlam vatten of exploderen, waardoor het onderzoeksteam zelf gevaar loopt telkens wanneer een botsing wordt gesimuleerd. Na eerder met Emtez Iberica te hebben samengewerkt om gespecialiseerde quarantaine-oplossingen te ontwikkelen, wendde Cidaut zich opnieuw tot hen, dit keer om een veilige container te ontwikkelen waarin een instabiele EV-batterij veilig kan worden vervoerd naar een behandelingsinstallatie voor verwerking en recycling.

cidaut2

Maatwerk veiligheids- en opslagcontainers voor een luxe automerk

Autofabrikanten over de hele wereld investeren miljarden ponden in de richting van EV-technologie. Bewust van de operationele risico's rond EV-batterijen, nam een luxe automaker contact met ons op om te ontdekken hoe het veilig en zonder gevaar voor zijn mensen, zijn activa of zijn reputatie zijn eigen weg kon vinden naar EV's.

De fabrikant erkende de behoefte aan een unieke oplossing die zou kunnen voldoen aan zijn vereisten, wat op zijn beurt betekende dat ze een oplossingsaanbieder moesten vinden met diepgaande expertise op het gebied van Li-ion en een toewijding aan excellentie die overeenkwam met die van henzelf. Als bestaande klant van onze standaardeenheden nam hun team contact op met Emtez Iberica om hun maatwerkcapaciteiten te bespreken.

Bescherming van de reputatie van een toonaangevende autofabrikant

Een andere Europese autofabrikant, bekend om zijn voortrekkersrol in de ontwikkeling van elektrische voertuigen, erkende de beperkingen die dit risico met zich meebracht voor de productie van EV's. Specifiek had het oplossingen nodig voor de veilige opslag van verschillende soorten Li-ion batterijen, onder allerlei verschillende omstandigheden, om dat risico te verminderen en zijn marktleidende positie te behouden.

Emtez Iberica was de enige fabrikant op de markt die in staat was om veilige oplossingen te ontwikkelen voor de opslag van Li-ion batterijen die aan zijn specifieke eisen voldeden.

seat (1)

In elk geval was Emtez Iberica afhankelijk van Emtez France voor de fabricage van de bascontainer waarop de geavanceerde veiligheids- en beveiligingssystemen zouden worden geïnstalleerd bij levering van de unit in Spanje. Met verminderde afhankelijkheid van externe leveranciers en verbeterde productiecapaciteiten staat Emtez Iberica nu als een geduchte concurrent in de markt, klaar om ongeëvenaarde waarde te leveren aan zijn klanten zonder concessies te doen aan de kwaliteit waar het bekend om staat.

"Historisch gezien heeft Emtez France altijd een hoogwaardig product geleverd. We moesten dat behouden toen we de staalfabricage naar Spanje haalden. Dit hebben we bereikt door onze aandacht voor detail in het procesontwerp, in de kwaliteit van de geïnstalleerde apparatuur, en door de mensen die we op elk niveau hebben ingehuurd." - Groepsprogrammadirecteur, Emtez

Versterking van de Spaanse productie

De strategische beslissing van Emtez Iberica om haar productiecapaciteiten in Spanje te verbeteren, markeert een belangrijke mijlpaal in het lokale industriële landschap, maar ook voor de gemeenschappen in de regio.

"Onze apparatuur kwam allemaal uit Spanje," voegde de programmamanager van de groep toe. "En we hebben lokale bedrijven ingeschakeld gedurende het hele project om de nieuwe locatie te ontwikkelen en in te richten. Zelfs wanneer die bedrijven wereldwijd actief zijn, hebben we via Spanje met hen samengewerkt."

22

Bekeken op deze manier vertegenwoordigen de nieuwe staalproductiecapaciteiten meer dan alleen een "made in Spain" concept, maar een product gemaakt door Spanje. Alles, van de locatie waar Emtez Iberica vandaag opereert tot het staal in zijn containers. Door de productie van stalen containers ter plaatse te brengen, heeft Emtez Iberica niet alleen zijn concurrentievermogen versterkt en kosten verlaagd, maar ook lokale economieën versterkt en bijgedragen aan de voortdurende drive van de industrie naar duurzaamheid.11

Omdat onze missie om een schonere, veiligere toekomst voor iedereen te creëren net zozeer spreekt tot de noodzaak om die mensen en hun gemeenschappen te ondersteunen als tot de kwaliteit van onze oplossingen. Met zijn nieuwe mogelijkheid om staal ter plaatse te produceren, heeft Emtez Iberica beide versterkt.

Voor meer informatie over de nieuwe faciliteiten of om een aanvraag in te dienen bij Emtez, klik op de onderstaande knop en neem vandaag nog contact met ons op.