Skip to content

Emtez Iberica verdubbelt operationele capaciteit om groei van de Spaanse maakindustrie te stimuleren.

Vanuit één klein productieproces heeft Emtez Iberica zijn capaciteit verdubbeld. Wat betekent deze nieuwe, omvangrijke operatie voor zijn klanten en de Spaanse maakindustrie?

Nog maar enkele maanden geleden opereerde Emtez Iberica vanuit een klein terrein met distributiemogelijkheden en één productiefaciliteit voor booms en berms producten. Het was een bescheiden opstelling, maar vanuit deze hub kon het team haar klanten in heel Spanje bedienen met de veiligheids- en beveiligingsproducten die zij nodig hebben om hun personeel te beschermen, operationele risico's te minimaliseren en het milieu schoon te houden.

Met dit in gedachten, waarom moest de locatie uitbreiden? Welke nieuwe voordelen zullen de faciliteiten bieden aan Emtez-klanten, en wat betekent dit voor de toekomst van de Spaanse maakindustrie?

Voor meer informatie over de nieuwe faciliteiten of om een aanvraag te doen bij Emtez, neem vandaag nog contact op.

MEDIA AND CONTENT 800 X 600 (2)

Uitbreiding te midden van tegenspoed 

De laatste jaren zijn de uitdagingen voor fabrikanten wereldwijd toegenomen. Van energietekorten en stijgende operationele kosten tot verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketen: het handhaven van de productietijd is een voortdurende strijd, laat staan ​​het veilig en in overeenstemming met de voorschriften uitvoeren ervan.

  • Schommelingen in productietijd en machinale behandeling vergroten het algemene operationele risico.
  • Verstoringen in de toeleveringsketen kunnen leiden tot vertragingen bij de levering van essentiële veiligheidsuitrusting.
  • Strategieën voor het voorkomen van ongevallen moeten opnieuw worden beoordeeld om effectief te blijven.

In deze omgeving is uitbreiding niet alleen een manier waarop Emtez Iberica meer klanten kan bereiken en bedienen, maar ook een manier om de capaciteit te verbeteren om bestaande kopers van dienst te zijn. Een grotere capaciteit betekent dat het hogere voorraadniveaus van essentiële veiligheidsuitrusting zoals de booms en berms die het altijd ter plaatse heeft vervaardigd, kan handhaven. Hogere voorraadniveaus betekenen dat het bestellingen sneller kan verzenden en met minder risico om lopende bestellingen niet te kunnen nakomen.

14

Een grotere locatie heeft Emtez Iberica in staat gesteld om twee nieuwe verwerkingsmachines te installeren, maar het heeft het bedrijf ook de mogelijkheid gegeven om opnieuw te bekijken hoe het deze producten produceert.

Een slimmere, efficiëntere manier om uit te breiden

De nieuwe locatie van Emtez Iberica is groter dan de vorige, maar belangrijk is dat deze ook slimmer is.

In samenwerking met de groepsprogrammadirecteur heeft het Spaanse leiderschapsteam gebruikgemaakt van de verhuis van de locatie om te kijken waar ze niet alleen konden uitbreiden, maar ook innoveren. Staalfabricage is niet de enige nieuwe capaciteit die in de operaties is ingebouwd.

"De productie van booms en berms was voorheen vrij handmatig," onthult de groepsprogrammadirecteur. "Met de nieuwe machines is dat veranderd; er is meer automatisering toegevoegd om de capaciteit te vergroten door efficiënter te werken.

Dit was een van de belangrijkste redenen voor de verhuizing; daar hadden we voorheen geen ruimte voor."24

Ruimte geven aan de uitbreiding van Emtez Iberica

Nog maar een paar maanden geleden opereerde Emtez Iberica vanaf een kleine locatie met distributiemogelijkheden en één productiefaciliteit voor booms en berms producten.

Vandaag is de operationele capaciteit verdubbeld, aangewakkerd door de grotere ruimte van de nieuwe locatie en de automatiseringsmogelijkheden die zijn ingebouwd in de productiemachines. Hoe ziet de toekomst eruit?15

"Ruimte is een van de grootste beperkende factoren voor elke fabrikant," legt de programmamanager van de groep uit. "Een operatie wordt beperkt door de omvang van zijn voetafdruk. Bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe faciliteit met Emtez Iberica hebben we niet alleen de directe productiecapaciteit uitgebreid, maar ook de mogelijkheid gecreëerd om toekomstige uitbreidingen te ondersteunen. Extra machines, nieuwe productlijnen, de kans om ons aanbod van staal ter plaatse te ontwikkelen: wat het ook mogen zijn, het potentieel voor toekomstige groei is aanwezig voor Emtez Iberica en de lokale industrie die het stimuleert."