Skip to content

Chemicaliën zijn essentieel voor industriële productie. Hoe slaat u die van u op?

Chemicaliën, niet transportbanden, zijn essentieel voor industriële productie. Hoe u ze opslaat, kan een aanzienlijke invloed hebben op uw operaties.

Harsen, verven, medische ingrediënten zoals alcohol voor de productie van voedingsmiddelen zoals luxe chocolade, of chemicaliën gebruikt voor reiniging: bij het opslaan van deze stoffen en meer is "verantwoordelijkheid" cruciaal.

Niet alle chemicaliën zijn gevaarlijk; sommige verslechteren eenvoudigweg bij verkeerde omstandigheden. Anderen kunnen echter aanzienlijke schade veroorzaken aan mensen of het milieu. In alle gevallen bestaan er richtlijnen die u adviseren over de veilige opslag van deze stoffen, maar vaak zijn deze richtlijnen slechts adviezen die u zou moeten overwegen te volgen, niet wettelijk bindend zoals overheidsvoorschriften.

Kijk naar het productieproces dat uw fabriek vormt en allerlei soorten chemicaliën dienen zich aan. Als verantwoordelijke compliance officer, hoe kunt u ze categoriseren en welke stappen kunt u nemen om ze - en uw operaties - goed te laten verlopen?

DPU 1

Chemicaliën die vaak voorkomen in industriële productie

Verf en hars

Goede opslag helpt de integriteit van verf en harsen te behouden, die veel worden gebruikt in het autoproductieproces. Blootstelling aan extreme temperaturen, vocht of verontreinigingen kan de chemische samenstelling van deze materialen aantasten, wat leidt tot veranderingen in viscositeit, kleur of kwaliteit. Dit kan resulteren in productdefecten, herbewerking of verspilling.

Sommige, maar niet alle, verven en harsen bevatten nog steeds gevaarlijke chemicaliën die gezondheids- en veiligheidsrisico's kunnen opleveren als ze niet goed worden opgeslagen. Onjuiste opslag kan leiden tot morsen, lekken of dampen, wat kan resulteren in mogelijke ongevallen, verwondingen of gezondheidsproblemen voor uw medewerkers.

Farmaceutische ingrediënten

Farmaceutische ingrediënten zijn vaak zeer gevoelig voor hun omgeving. Onjuiste temperatuuromstandigheden, vochtigheid, licht en besmetting kunnen de integriteit en effectiviteit van deze ingrediënten aantasten, wat leidt tot verminderde potentie, veranderde chemische samenstellingen of zelfs degradatie. Omdat deze ingrediënten in medicijnen zitten die uiteindelijk door patiënten worden ingenomen of toegediend, heeft dit grote gezondheids- en veiligheidsimplicaties.

Naast kwaliteitsoverwegingen helpt goede opslag van farmaceutische ingrediënten verschillende risico's te beperken die gepaard gaan met het productieproces. Dit omvat het risico van besmetting, kruisbesmetting, microbiële groei of chemische reacties die kunnen optreden als ingrediënten worden blootgesteld aan ongeschikte opslagomstandigheden. Door verantwoorde opslagpraktijken toe te passen, verkleint u de kans op productdefecten, terugroepacties of ongewenste gebeurtenissen.

Lees meer over chemische naleving in de farmaceutische industrie.

Voedingsingrediënten

Net als farmaceutische ingrediënten zijn ingrediënten die in de voedselproductie worden gebruikt, inclusief grondstoffen, toevoegingen en smaakstoffen, gevoelig voor besmetting en bederf als ze niet goed worden opgeslagen. Onjuiste opslagomstandigheden, zoals blootstelling aan vocht, temperatuurschommelingen of ongedierte, kunnen snel leiden tot bederf van de ingrediënten en voedselgerelateerde ziekten.

In sommige gevallen, zoals bij alcohol en bakolie, zijn bepaalde ingrediënten zeer brandbaar. Voedselproductielocaties die deze soorten ingrediënten opslaan en verwerken, zullen extra zorg besteden aan opslag volgens de aanbevolen richtlijnen.

Reinigingschemicaliën

Reinigingschemicaliën, die in elke hoek van industriële productie te vinden zijn (zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen), zijn vaak corrosief, brandbaar, reactief of giftig. Onjuiste opslag kan leiden tot ongevallen, morsen of blootstelling aan schadelijke dampen. Veilige opslag is essentieel om werknemers te beschermen, verwondingen te voorkomen en het risico op chemiegerelateerde incidenten te minimaliseren.

Het moet ook worden opgemerkt dat door de aard van de chemicaliën die vaak in reinigingsmiddelen worden gebruikt, ze bijzonder schadelijk kunnen zijn voor het milieu als er een lekkage of morsen optreedt. Verontreinigde afvoer kan de bodem, waterwegen of grondwater vervuilen, waardoor ecosystemen en wilde dieren worden geschaad. Door reinigingschemicaliën op verantwoorde wijze op te slaan en beheersmaatregelen te implementeren, kunnen fabrikanten dit risico minimaliseren en hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Ontdek de specialistische opslagoplossingen die door voedselproducenten worden gebruikt om hun reinigingschemicaliën op te slaan en besmetting te voorkomen.

Datasheet

Waar Te Beginnen Met Verantwoordelijkere Opslag?

In elk geval moeten de gegevensbladen die bij de stoffen worden geleverd, uw eerste bron van informatie zijn. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om de risico's van de producten te begrijpen en hoe u uw producten veilig kunt opslaan volgens de aanbevolen richtlijnen.

  • Corrosief: Als het product corrosief is, zal het gegevensblad u hierover informeren.
  • Brandbaar: Het gegevensblad zal aangeven of het brandbaar is, evenals de temperatuurgrenzen waarbij het product kan ontbranden of exploderen.
  • Compatibiliteit: Het gegevensblad geeft ook aan welke producten samen opgeslagen kunnen worden. Zuren en basen moeten bijvoorbeeld gescheiden worden opgeslagen of met een scheidingswand ertussen.

Afhankelijk van welke producten u op uw locatie heeft, is het soms voldoende om deze stoffen gescheiden op te slaan of met scheidingswanden, zoals hierboven beschreven. In andere gevallen kunt u specialistische opslagoplossingen overwegen om aan de richtlijnen te voldoen.

  • Brandwerende Units: Deze kunnen worden gebruikt om brandbare producten veilig te houden tegen externe ontstekingsbronnen.
  • Geïsoleerde Units: Deze kunnen helpen om producten binnen bepaalde temperatuurlimieten op te slaan en te voorkomen dat ze bederven (harsen en verven zijn hier een goed voorbeeld van). Afhankelijk van uw leverancier kunt u zelfs temperatuurregelingen toevoegen aan deze units in de vorm van verwarmingen of airconditioning om de interne temperatuur nauwkeurig en consistent te houden.

Belang van Verantwoordelijke Opslag

Chemicaliën, niet transportbanden, zijn essentieel voor industriële productie. Dus wanneer die chemicaliën bederven, in brand vliegen of verslechteren, kunt u uw productieproces als hetzelfde beschouwen. De informatie in uw gegevensbladen zijn slechts richtlijnen, maar verantwoorde fabrikanten kunnen deze gebruiken om hun operaties draaiende te houden.

Actiepunten

  • Controleer Uw Gegevensbladen: Wat zeggen uw gegevensbladen over de chemicaliën die in uw operaties worden gebruikt, en welke stappen raden ze aan om compliant te blijven?
  • Zoek Advies: Als u niet zeker weet hoe u uw gegevensblad moet interpreteren of advies wilt over specifieke opslagoplossingen, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Wij helpen u graag om de perfecte oplossing te vinden voor uw opslagbehoeften en om ervoor te zorgen dat uw operaties veilig en efficiënt blijven.